Verder Dan Film: To Stay Alive – A Method
Is lijden de oorsprong van alle goede kunst? Moet je als kunstenaar ongelukkig zijn? En waar stoppen kunstenaarschap en creativiteit en begint de waanzin?

Met het gelijknamige pamflet van Michel Houellebecq als uitgangspunt maakte documentairemaker Erik Lieshout To Stay Alive – A Method. “A feel-good movie about suffering” waarin Iggy Pop ons meeneemt op een zoektocht naar de relatie tussen lijden en kunstenaarschap.
 

In de reeks Verder Dan Film vormt film een aanleiding om verder te praten en de thematiek samen uit te diepen. Na de voorstelling laten we verschillende experts aan het woord om in het café verder te gaan waar de film ophoudt. Deze gesprekken zijn gratis toegankelijk en kunnen ook zonder filmbezoek worden bijgewoond.

In deze editie praten we na de film met regisseur Erik Lieshout en psychiater Wilco Tuinebreijer over lijden, kunst en betekenisgeving. Tuinebreijer is naast hoofd psychiatrie bij de GGD Amsterdam de voorzitter van Beautiful Distress, een stichting die kunst inzet om het stigma rond psychische ziektes te verminderen.

Houdt voor meer informatie over het programma en de sprekers onze website en Facebook in de gaten. Kaartjes via deze link te koop.
 

1 februari
Start film: 19.30
Start gesprek: 21.00
Filmtheater ‘t Hoogt