Dag Art-ers!

Herinneren jullie 29 april nog? De Carrièredagcommissie had toen voor ons hun jaarlijkse een carrièredag georganiseerd waarbij we een kijkje kregen in de keuken van verschillende gebieden van de kunstwereld. De sprekers kwamen onder anderen uit de museum- en galeriewereld, en we mochten ook nog een oude bekende van ons ontvangen. We hebben onlangs weer contact gehad met de eerste spreker van die dag, Marjolein Theunissen, de oprichter het cultureel-journalistieke webmagazine CultuurBewust.nl.

Theunissen studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en volgde de master journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam, maar ze leerde vooral door veel ervaring op te doen in de praktijk. Nu, zes jaar later, is het webmagazine omgevormd tot community van cultuurverslinders CLEEFT, dat maandelijks ruim 72.000 bezoekers verwelkomt. De CLEEFT Academy biedt plek aan meer dan 80 redacteuren die gedurende hun studie journalistieke praktijkervaring opdoen.

Momenteel is CLEEFT op zoek naar cultuurjournalisten film, muziek, kunst, culinair en theater. Daarnaast zoeken ze ook nog een stagiair Sales. Kijk voor meer informatie op https://www.cleeft.nl/vacatures en wie weet ben jij één van de gelukkigen die binnenkort de CLEEFT community mag gaan versterken. Sla je slag Art-ers!