Op 26 mei nemen jongeren ‘t Hoogt over! We gaan het even helemaal anders doen! De Nederlandse Arthouse film heeft namelijk veel meer te bieden dan de meeste mensen denken en dat moet gevierd worden!

De nieuwe film BROERS van Bram Schouw gaat in exclusieve voorpremière tijdens de filmnacht. Bram Schouw zal de film zelf inleiden nadat iedereen hartelijk is verwelkomd met een optreden van Merel van der Veer. Na de film kun je onder het genot van heerlijke drankjes en goed bier de rest van de avond door ‘t Hoogt zwerven. Het filmtheater is tot de nok toe gevuld met kunst, film, poëzie, VR en muziek. Naast een zaal waar aan de lopende band afstudeerfilms vertoond worden, kan je genieten van alle soorten woordkunst bij de op de film geïnspireerde Spoken Word. Dwaal door het filosofisch café en laat al je gedachtes over de Nederlandse film achter op de zeikmuur! Ook kun je lekker gaan zitten voor de virtual reality film Transition van Joost Jordens en Mike von Rotz. Tijdens een talkshow zullen we dieper ingaan op de staat van de Nederlandse film met onder andere Claire van Daal, de programmeur van het Nederlands Film Festival,  filmproducent Charlotte Spronk en filmmaker Dwight Fagbamila!

Buiten dit alles kun je ook gewoon heel de avond lekker dansen op de beats van Safari Jus en Joost van Vlimmeren. Ook kun je genieten van Utrechts muziektalent met BEAUX en Levi Manner! In de loop van de nacht maken de speakers plaats voor prachtige silent disco sets en zullen we de Nederlandse film vieren totdat de zon door de raampjes van ‘t Hoogt komt gluren!