Lijkt het je leuk om een groep enthousiaste liefhebbers rond te leiden door een mooi Utrechts pand, of om mee te denken over een themarondleiding? Lees dan even verder want Open Monumentendag Utrecht is op zoek naar gidsen!

De Open Monumentendag valt dit jaar op zaterdag 12 september en heeft als thema ‘Kunst en Ambacht’. Er zal dus niet alleen aandacht zijn voor de architectuur van het monument, maar eveneens voor de beeldende kunst en het ambachtswerk dat er in te zien is. Langs de opengestelde monumenten worden drie routes samengesteld rond de thema’s ‘Bijzondere interieur elementen’, ‘Kunstenaars & Ambachtslieden’ en ‘Musea en Galeries’. Binnen deze routes zullen themarondleidingen georganiseerd worden, waarin de aandacht wordt gelegd op specifieke kunstvormen en ambachten. De eerste opzet voor deze rondleidingen is inmiddels gemaakt en ziet er als volgt uit:

  • De ‘kijk eens naar boven’ route (stucplafonds, plafondschilderingen, glas-in-lood-plafonds)
  • De ‘aan de wand’ route (muurschilderingen, behangsels, muurtapijten)
  • De Gevelbeelden-route (nadruk op beelden aan de gevel zoals bij Paushuize, de bibliotheek, Winkel van Sinkel)

Gezien de nadruk op inhoudelijke informatie zullen de gidsen dit jaar een actievere rol gaan spelen. De inhoud van de themarondleidingen staat nog niet geheel vast. Hierbij kunnen ze jou hulp goed gebruiken. Meedenken over de invulling en inhoud van de rondleidingen moedigen ze zelfs aan!

Naast de thematische rondleidingen zullen ook de volgende Universiteitspanden weer worden opengesteld: Drift 21, Achter St. Pieter 200, Janskerkhof 13, Janskerkhof 12, Drift 15 en Drift 17.

De vergoeding voor de dag bedraagt vijftig euro. Graag willen wij op dinsdag 16 juni om 20.00 uur een avondbijeenkomst organiseren in Hooghiemstra, waarin een en ander met elkaar wordt afgestemd.

Laat ze voor 10 juni weten of je mee wilt doen. Er wordt op dinsdag 16 juni om 20:00 uur een avondbijeenkomst georganiseerd in Hooghiemstra. Zorg er voor dat je daar dan ook bij kan zijn.

Interesse? Neem dan snel contact op met Margriet Roelandse & Florence Hanselaar door te mailen naar info@omdu.nl of bel naar 030-2769174. Succes!

 

Meer info? Bekijk de website: http://www.openmonumentendagutrecht.nl/