Nieuwe studenten

Welkom op de studie Kunstgeschiedenis. Deze pagina helpt je wegwijs maken op het doolhof dat Universiteit Utrecht heet.

Kunstgeschiedenis en Stichting Art

Stichting Art is al sinds 1983 de studiestichting die hoort bij de Utrechtse universitaire opleiding Kunstgeschiedenis. Voor alle kunstgeschiedenisstudenten maar vooral voor onze contribuanten organiseren we het hele jaar door leuke, gezellige en leerzame activiteiten met een kunsthistorische invalshoek. Hierbij kun je denken aan verschillende (buitenlandse) excursies, lezingen, workshops, galerietochten, stadswandelingen en borrels.

We houden je van dit alles op de hoogte via je de tweewekelijkse infomail, Facebook, Instagram en deze website.

Voor maar € 15,- per jaar ben je contribuant en krijg je korting op alle activiteiten, excursies en je studieboeken. Alle reden dus om contribuant te worden en te blijven!

Kijk gerust rond op onze sociale mediakanalen en de website of download de brochure!

Boekverkoop

Bij Stichting Art krijg je korting op studieboeken voor de studie Kunstgeschiedenis.

Onze boekverkoop gaat via Bol.com. De boeken voor het eerste blok kun je via onderstaande link bestellen. Om de boeken van blok 2 t/m 4 te bestellen, is een account op deze website vereist.

Studie Jaar Semester Blok
Kunstgeschiedenis 1 1 1 Bekijk en bestel
Kunstgeschiedenis 2 1 1 Bekijk en bestel

N.B. Krijg je de melding dat je geen boeken kan bestellen omdat de kortingscode al een keer is gebruikt, probeer dan via een andere browser te bestellen.

Contactpersonen op de UU

Het kan voorkomen dat je studiegerelateerde vragen hebt, ergens mee zit of een klacht hebt. Hier vind je een overzicht van verschillende aanspreekpunten voor de opleiding Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht.

• Drs. Evelien Hazewinkel en Laurens Meindertsma zijn studieadviseuren voor de studie Kunstgeschiedenis. Bij Evelien en Laurens kun je terecht voor een algemene, specifieke of ingewikkelde vraag over je opleiding, of als een persoonlijk probleem je opleiding in de weg zit.
  • Als je begint met je bachelor krijg je een tutor toegewezen. Je kunt bij je tutor terecht voor vragen over je studie en studieplanning. Gedurende het jaar zijn er verschillende contactmomenten met je tutor, zowel via tutorgroepsbijeenkomsten als individuele gesprekken. Je kunt ook altijd zelf contact opnemen.
  • Maartje Hagenbeek is dit jaar de Commissaris Onderwijs van Stichting Art. Bij haar kun je terecht met vragen, suggesties en klachten omtrent de opleiding Kunstgeschiedenis.
  • Ook de Opleidingscommissie houdt zich bezig met feedback van kunstgeschiedenisstudenten over de opleiding.
  • David Koniuszek is studentassessor van het department Geschiedenis/Kunstgeschiedenis. De studentassessor geeft het departementsbestuur advies over student- en onderwijszaken vanuit een studentenoogpunt. Wil je wat kwijt over de kwaliteit van je onderwijs of de organisatie ervan? Dan kun je met David contact opnemen.
  • Bij Stichting Art kan je natuurlijk altijd terecht voor een gesprek binnen een vertrouwde omgeving. Iemand van het bestuur kan je eventueel doorverwijzen naar een geschikte contactpersoon. Als je wilt kun je contact met ons opnemen of even het kantoor binnenlopen.

bestuur@stichting-art.nl

Drift 21, kamer 1.02