Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing ‘Fast fashion in slow motion’

23 februari 2021,19:30 - 20:30

Lieve Art-ers, dinsdag 23 februari van 19:30-20:30 organiseert de symposiumcommissie een (online) lezing voor jullie! Dit keer komt Nora Veerman spreken over mode. In de lezing ‘Fast fashion in slow motion’ gaat Nora in op het heden en verleden van fast fashion en de vele belangen die spelen in de mode-industrie.
Hoe is fast fashion eigenlijk zo ‘fast’ geworden in de eerste plaats, en wat maakt het zo moeilijk om er vertraging in te brengen? Anno 2021 draait de mode-industrie op topsnelheid. In winkels van fast fashion-ketens als Zara en Primark liggen tegenwoordig niet elk seizoen, maar elke week nieuwe collecties. Was de levensduur van een jas of blouse twee eeuwen terug nog twintig jaar, tegenwoordig is dat soms maar twintig dagen. De gemiddelde Nederlander koopt jaarlijks zo’n 46 nieuwe kledingstukken en doet er 40 weg. De almaar groeiende mode-industrie brengt de planeet intussen steeds meer schade toe. Wie is er verantwoordelijk voor de problemen? En wat kun je zelf doen?

Nora Veerman is coördinator en docent binnen de minor Modestudies aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast werkt ze als journalist voor online modevakblad FashionUnited.

Meld je aan door een mailtje te sturen naar symposium@stichting-art.nl <3

Gegevens

Datum:
23 februari 2021
Tijd:
19:30 - 20:30
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , ,

Locatie

Online

Organisator

Symposiumcommissie