Beste studenten kunstgeschiedenis en geschiedenis,

Naar aanleiding van de vorige twee departementsdiscussies hebben wij, studieverenigingen ART en UHSK, besloten twee discussiebijeenkomsten op te zetten voor uitsluitend studenten. Wij nodigen je daarvoor dan ook bij dezen uit voor de eerste bijeenkomst op woensdag 13 mei van 17.15-19.00, Drift 25 002. De tweede bijeenkomst zal plaatsvinden op dinsdag 26 mei van 17.15-19.00 ook in Drift 25 002. We zouden het erg waarderen als je aan allebei de bijeenkomsten kan deelnemen!

De discussies naar aanleiding van de bezetting van het Maagdenhuis in Amsterdam lijken misschien soms ver weg en abstract. Het uitgangspunt van de door ons georganiseerde discussies hebben daarom een iets andere inslag, we willen graag kijken hoe je de opleiding beleeft en wat er zoal goed gaat, maar ook zeker wat er beter kan.  Onderwerpen die wij hiervoor aandragen zijn bijvoorbeeld de medezeggenschap, het eerste jaar van de bachelor en begeleiding. De voorlopige agenda is als volgt:

1. Opening

2. Eerste jaar bachelor

3. Pakketten en minors

4. Keuzevrijheid

5. Arbeidsmarkt oriëntatie

6. Master

7. Medezeggenschap (Faculteitsraad en opleidingscommissie)

Suggesties hiervoor zijn natuurlijk welkom en kunnen gestuurd worden naar info@uhsk.nl of comm.onderwijs@stichting-art.nl.

De eerste bijeenkomst is bedoeld als een brede discussie over meerdere onderwerpen. Bij de tweede bijeenkomst kunnen we dieper ingaan op enkele onderwerpen die besproken zijn bij de eerste bijeenkomst, waarna we een aantal concrete aanbevelingen aan ons departement kunnen opstellen.

Als je wil deelnemen aan de discussie, dan kan je je opgeven door een mailtje te sturen aan info@uhsk.nl of comm.onderwijs@stichting-art.nl. Bij aanmelding wordt je e-mailadres genoteerd zodat we je kunnen informeren over de tweede bijeenkomst en de notulen van de eerste bijeenkomst kunnen nazenden.

Voor verdere vragen zijn wij natuurlijk per mail bereikbaar!

Met vriendelijke groet,

Namens Stichting Art,
Michael Ros
h.t. commissaris onderwijs

Namens de Utrechtse Historische Studentenkring,
Lex van Rens
h.t. commissaris onderwijs