Stichting Art

Dé studiestichting voor studenten Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht.

Word contribuant!

Human of Art

Everyone has a story. Meet the humans of Art.

Ontdek wat voor mensen Art-ers eigenlijk zijn en wat ze bezig houdt. Hieronder worden twee humans of Art uitgelicht, maar achter het inlogportaal vind je er nog veel meer. En, wat voor Art-er ben jij?

Kim Vermeulen

‘Begin januari, de basicfit staat bomvol, de Albert Hein verkoopt enkel salades en bij Paagman zijn alle zelfhulpboeken uitverkocht. Dit komt natuurlijk allemaal door de goede voornemens die iedereen altijd vol enthousiasme maakt. Toch blijken de voornemens halverwege februari weer iets te hoog gegrepen. Zo kan ik me mijn voornemens van 2022 niet eens meer herinneren. Voor 2023 heb ik de voornemens om mijn schermtijd drastisch inperken zodat ik tijd heb voor andere dingen zoals lezen of een museum bezoeken. Ook wil ik, zoals de rest van Nederland, meer sporten en minder ongezond eten. Nu is de vraag of ik deze voornemens ook ga volhouden. Misschien is dit stukje wel een goede stok achter de deur voor mij! Hebben jullie goede voornemens en zo ja welke zijn dat? Spreek me vooral een keertje aan om er gezellig over te kletsen!’

 

‘Sarah Heindrich 

“Een onomatopee (bijvoorbeeld “roekoekoe”) is een woord dat fonetisch het geluid dat het beschrijft nabootst of suggereert.” ‘Fascinerend, vind ik dat. Ik betrap mezelf er vaak op dat ik zelf een soort van onomatopeeën maak. Een voorbeeld: in een gesprek over edelstenen in een zakje, riep ik (voor ik er zelf erg in had) “klingeling!” als zijnde het woord voor het geluid dat de edelstenen maken wanneer ze in het zakje klingelen. Is dit onbewust een manier om informatie snel auditief te verwerken? Hebben andere mensen ook deze ietwat gekke neiging? Of is het gewoon heel logisch van mijn hersenen om taal direct te verbinden aan objecten en hun betekenis? Ik denk dat dit ook wel is hoe taal in eerste instantie is ontstaan: klanken van handelingen/objecten/dieren vertalen naar woorden die betekenis zijn gaan dragen. In dit opzicht zou Francis beter “knor” kunnen heten en camera beter “klik.” Is er ook een geluid te koppelen aan kunst?’

Aankomend student

Wil je Kunstgeschiedenis studeren aan de Universiteit Utrecht en overweeg je contribuantschap bij Art? Wij maken je graag wegwijs!

Studieboeken

Als Art-er krijg je korting op studieboeken die je gaat gebruiken bij je studie Kunstgeschiedenis.

Activiteiten

Art organiseert veel activiteiten, van studiegerelateerde excursies en lezingen tot tweewekelijkse borrels en zelfs twee buitenlandse reizen!

Commissies

Art heeft allerlei commissies die er samen voor zorgen dat er allerlei leuke activiteiten op de agenda staan.

Partners van Art

Art heeft verschillende partners. Art-ers kunnen hier met hun Art-pas gebruik maken van kortingen en speciale aanbiedingen en acties!

Contact

Heb je vragen of opmerkingen? Je kunt ons op verschillende manieren bereiken: van een telefoontje tot een bezoekje aan ons kantoor.

Contact

030-2535211
bestuur@stichting-art.nl

Bezoekadres

Drift 21, kamer 1.02
3512 BR Utrecht

Postadres

Drift 6
3512 BS Utrecht

 

Kantooruurtjes

Drift 21, kamer 1.02

Maandag - 10:00 tot 17:00

Dinsdag - 10:00 tot 17:00

Woensdag - 10:00 tot 17:00

Donderdag - 10:00 tot 17:00

Vrijdag - 10:00 tot 15:00